sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Tee teejoulukalenteri!Aika monen neulojan lailla tulee vietettyä aika ajoin *jonkin verran* aikaa Ravelry-nimisellä nettifoorumilla. Vaikka Ravelry onkin englanninkielinen, sieltä löytyy myös useita suomenkielisiä palstoja, joissa keskustellaan enemmän ja vähemmän (köh, köh) myös muustakin kuin neulomisesta. Koska joulu puskee esiin, löytyy sieltä myös oma ketjunsa jouluasioille. Ja sieltä se sitten lähti.

Eräs palstalainen postasi ketjuun linkkauksen nettikaupan teeadventtikalenteriin. Ooo, mikä idea! Harmi vain, että teet olivat omaan makuun liian yrttisiä. No ei se mitään, äkkiäkös joku neuloja keinot keksi ja meillä onkin pystyssä oma teejoulukalenteri, jossa 5 hengen ringeissä lähetetään toisillemme teetä niin, että kukin saa joulukuuksi 24 yllätysteetä. Tätä odotan innolla! Mutta koska pidän joulusta, koska marraskuu on yleensä minun energisin kuukauteni ja koska on kiva näperellä, sain yhden ”koekaniinin”, jolle pääsin väsäämään teekalenteria. Saa nähdä miten yllätysteet uppoavat ;)

Teevarastoon tuli samalla ostettua jotakin pientä uutta ja hyödyntäessäni olemassa olevaa varastoa, totesin, että minulla on myös aika paljon teetä. Pitää ehkä tehdä ensi vuoden alussa teevuosikalenteri ja koota teepusseista ja irtoteestä nyssäköitä isoon purkkiin. Tuon kyllä paljon teetä, mutta monesti juodessa saattaa jumiutua tiettyyn teehen ja monesti aamut ovat sellaisia, että siinä mielentilassa saa valittua mitään, vaan aamu tee on tuttu ja turvallinen Yorkshire. Yllätyspurkin avulla säästyisi valitsemiselta ja teet tulisivat juoduksi tasaisemmin.

Pidän joulusta, tai oikeastaan vielä enemmän joulunodotuksesta. Joulukalenterit ovat varsin kiva juttu, mutta vähän kieltämättä olen parin viime vuoden aikana kauhistellut lapsille suunnattujen tavara-/lelukalentereiden kilpavarustelua. Lapset ovat valitettavasti aika helppo kohderyhmä markkinoijille. Itselläkin on ollut aikanaan ties mitä tarra-, suklaa-, tavarakalenteria, mutta ne eivät ole jättäneet mieleen suurempia muistikuvia. Kaikkein paras kalenteri oli äidin itsensä tekemä, jota äiti piti ehkä noin 3 vuoden ajan ennen kuin olin kouluikäinen. Kalenteri oli yksinkertainen koristeltu säkkikangaspussi, josta löytyi aina jotain mielenkiintoista. Pieniä tavaroita, ehkä jotain herkkuja ja joskus jokin suurempi yllätys. Keräsin pienenä pieniä muovieläimiä, joten yhtenä vuonna kalenterista löytyi erityisesti niitä. Jonain vuonna kalenteriin oli hajasijoitettu jokin legopakkaus. Yleensä puolessa välissä kuuta kalenterista löytyi jotakin isompaa (joka ei enää edes mahtunut pussukkaan), jokin lelu ennakkoon joululahjoista. Joka aamuinen yllätys oli taattu. Näin vanhemmiten olen tykästynyt kuvakalentereihin ja joulukuuta onkin odottamassa kolme sellaista. Yhdestä kalenterista jo vähän mietin, että raskinko edes aukaista luukkuja, kun tykästyin kalenterin kuvaan.

Nykyisenä nettiaikana netistä löytyy jos jonkinlaista kuva-, -runo tai arvontakalenteria. Mutta ilahduttavasti adventtikalenteriin voi käyttää myös mielikuvitusta. Neuloja voi neuloa sukkia jämälankavillasukkajoulukalenterissa tai huivia mysteerihuivikalenterissa. Joku voi törmätä vapautettuun bookcrossing joulukalenterikirjaan jossain julkisella paikalla. Tai BBC Sherlockista kiinnostuneet voivat jännittää tuleeko tänäkin vuonna kalenteria. Tai sitten voi nauttia teekalenterista joka päivä jonkin yllätysteepussin. Vaihtoehtoja on monia!
 

2 kommenttia: