torstai 31. lokakuuta 2013

Aurinkoa ja sateenkaaria

Jäi vissiin neulerintamalla kesäyön hullutus päälle. Sukkasatoon on aloitettuna yksi jos toinenkin työ, mutta valmistakin pitäisi saada. Vielä on tämä ilta aikaa tikuttaa, joten pitää viimeistellä viimeisiä. Valmistakin on.

Nämä sukat aloitin vielä, kun puissa oli keltaiset ja oranssit lehdet. Värjätystä langasta tuli mieleen syksyn aurinko, joka paistaa keltaisten lehtien läpi.
Lanka vanhaa Novitan tico tico, puikot 2, tiimalasikantapää (ylimääräisellä kiilalla), varpaista varteen. Painoa 68 g. Ensimmäinen tiimalasikantapää, ei tullut ihan tasainen, en tykännyt Ulla neuleen ohjeen silmukoiden kiristelystä, joten käytyin Shadow Wraps -tekniikkaa. Pitää vielä kokeille seuraavalla kerralla ehken jotain muuta lyhennettyjen kierrosten silmukoiden nosteluun. Olen vältellyt tiimalasikantapäätä, koska ajattelin ettei se sovi leveähköön jalkaani. Sain kuitenkin neuloforumilla vinkiksi, että sukkaan voi lisätä ylimääräisen kiilan (vaikkei sitä ohjeessa olekaan), se antaa tarpeeksi tilaa. Sukka ja kantapää istuvatkin tosi hyvin, joten ei taatusti jää viimeiseksi yritykseksi.

Lanka värjätty Kool Aid värillä (tai maulla) Mandarin-tangerin. Vajaa pussi jauhetta per 50 g lankaa. Tein pitkän vyyhdin, jonka värjäsin samalla liemellä, mutta kolmessa osassa. Koska kool aid -värit imeytyvät lankaan nopeasti, roikotin märkää vyyhtiä 1/3 matkalta saadakseni tummempaa oranssia. Laskin vyyhtiä alaspäin ja väri vaaleni, tässä vaiheessa väristä oranssi oli imeytynyt lankaan, joten kun tupautin loppuosan vyyhtiä kattilaan, toinen pää vyyhdistä jäi vaaleankeltaiseksi. Koska vyyhdeistä on vaikea saada täsmälleen samanlaisia, sukan varran yläosat ovatkin hiukan eri sävyä.


Toisena parina syntyi Irlantilaiset sateenkaari -polvisukat.Lanka on Step Irish Rainbow Colors -sarjaa ja sarjasta paksumpaa 6-ply -lankaa. Jokainen värisävy on nimetty Irlantilaisen paikkakunnan mukaan ja tämä väri on Farbane. Minä tykkään! Sukat on neulottu kärjestä "perinteisellä" kantapäällä, puikot 3, lankaa meni grammoissa 150. 


Ennen lomaa oli vähän työstressiä, jolloin tuli aloitettua paljon ihan tavallisia sukkia. Tykkään tosi paljon näistä molempien sukkien väreistä, sillä värit ovat minusta ihanat! Olen yleensä vältellyt keltaista, mutta keltaiset sukat ovat juuri passelit pimeisiin iltoihin kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti