lauantai 8. kesäkuuta 2013

"Hän osasi kirjoittaa 'tiistai' niin ettei kukaan luullut sitä keskiviikoksi"

"Pöllö", sanoi Kani lyhyesti, "sinulla ja minulla on Älyä. Muiden päässä on puruja. Kun tässä Metsässä tarvitaan ajattelua - ja kun sanon ajattelua, tarkoitan ajattelua - se jää sinun ja minun tehtäväksi.
"Niin", sanoi Pöllö, "minä ajattelin."
"Lue tämä."
Pöllö otti Risto Reippaan tiedotuksen Kanin käpälästä ja katsoi sitä hermostuneena. Hän osasi kirjoittaa oman nimensä PÖLÖ ja hän osasi kirjoittaa 'tiistai' niin ettei kukaan luullut sitä keskiviikoksi ja hän osasi lukea varsin sujuvasti silloin kun kukaan ei kurkkinut hänen olkansa yli sanoen koko ajan "No?" ja hän osasi -
"No?" sanoi Kani.
- A.A.Milne: Nalle Puh rakentaa talon

Keskiviikko oli kaikin puolin murheenkryyni -päivä, mutta torstaina uskalsin vihdoin tarttua virkkuukoukkuun. En ymmärrä juuri mitään muotiasioista, mutta jopa minä olen huomannut, että pöllöt ovat olleet muotia jo jonkin aikaa. Niitä löytyy neule- ja virkkausohjeista, kankaista, koruista, koriste-esineistä jne. jne. Pieniä söpöjä virkattuja pöllöjä katsellessa on sormia syyhyttänyt jo pitkään, mutta olen vähän huono virkkaaja. Löysin kuitenkin tällaisen helpon ohjeen, joten pitihän sitä yrittää:


Lankoina ruskeassa on Novitan Nallea ja jotakin tuntematonta lankaa (vyyte hävinnyt) ja vihreässä valkoinen on Novitan Nallea ja vihreät Wollmeisea. Koukku 3. Ohjeen pöllö tehdään kiinteillä silmukoilla, mutta minä sain niillä vain sotkua, joten siirryin pylväisiin. Vähän pitää tuota tekniikkaa hioa, mutta muuten tämä on kyllä ihan söpö malli. Tämä on siis kyh#6. Nalle Puh on ollut lapsuudesta asti suuri suosikkini, joten mikäpä muu pöllöstä tuleekaan mieleen kuin Puolen hehtaarin metsä kaikkine asukkaineen. Pienenä tykkäsin vähän arasta Nasusta, nyt aikuisena pessimistisestä Ihaasta.

Onnettoman keskiviikon Kyh#5 puolestaan neuloutui Dalek-tiskirätiksi, Dalekin löytää Doctor Who:n maailmasta ja fantasia eri muodoissaan on myös yksi rakas harrastus. Tiskirätti on ohuehkosta bambulangasta. Tämänkin langan vyyte on joutunut kadoksiin, mutta sen verran siitä muistan, että vyötteessä oli pandan kuva. Dalekin ohje löytyi aikaisemmin Ravelrysta, mutta tekijä on sen sieltä poistanut, ilmeisesti ohjeella on tehty vastoin sääntöjä tiskirättejä myyntiin.


Ps. Huomenna lauantaina muuten aika monessa suomalaisessa kaupungissa kippaillaan eli vietätään Knit In Public -päivää neulomalla julkisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti