maanantai 17. kesäkuuta 2013

Retriitti voi olla muutakin kuin hiljentymistä

Kesäloman kunniaksi on tullut reissattua, ihan pienimuotoisesti ja kyh-työt mukana ;) Menneenä viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin elämää piristi suunnattomasti Lieksan Tappaaminen, neuleretriitti, joka keräsi 24 eri-ikäistä, erivpuolelta Suomea tulevaa ja erilaista naista Timitran linnan katon alle. Timitran linna on varsin uusi hostelli, joka on menneisyydessään toiminut rajavartioston tiloina, joten pihalla voi törmätä mm. seuraavanlaisiin ohjeistuksiin.


Onneksi itse hostelli on huomattavasti vieraanvaraisempi, vastaanotto oli todella ystävällistä ja ruoka erinomaista. Rakennuksen historia näkyy mm. pesu- ja saunatiloissa, jotka olivat varsin armeijamaiset ja ennen kaikkea ihanan tilavat. Retriitit saatetaan usein yhdistää hiljentymiseen, mutta kun tällainen naisporukka kokoontuu, tapaamisesta ei puutu ääntä ja jutut liikkuvat laidasta laitaan. Tappaamisessa neulottiin, virkattiin, kehrättiin (siitä olen, vielä, pysytellyt kaukana) ja viettiin yhdessä laadukasta vapaa-aikaa. Univelkaa saattaa kertyä (tänään piti ottaa jo päiväunet, jota teen todella harvoin), mutta henkinen virkistyminen ja naurukiintiön täyttäminen ovat taattuja. Itse sain retriitissä edistettyä kyh-huivia, virkattua istuinalustaa (parveketuolille) ja aloitettua kahdet sukat. 


Toki paikalla oli myös erinäisiä houkutuksia, kun tarjolla oli kahden kotimaisen värjärin lankoja ja kuituja. Nämä lähtivät kotiin (kuvasta puuttuu vielä yksi vyyhti, joka näkyy ylemmässä kuvassa ja on jo osittain muuttunut sukiksi). Kuvassa 3 vasemman puoleista vyyhteä ovat KVG eli Kati Wilhelmiina Guméniuksen lankoja, kaksi ensimmäistä ovat väriä Viol ja kolmas on Hallon. Langat ovat 75/25 villaa/nylonia ja metrejä vyyhdessä on 420. Loput langat ovat Louhittaren luolan Väinämöisiä, värit on mallia Eiku eli ne ovat uniikkeja vyyhtejä, joko kokeiluita tai lopputulos ei välttämättä ole ollut ihan värikartan mukainen. Itse lanka on 75/25 villaa/polyamidia, metrejä on 400.Kasvattaisin mielelläni erilaisia viherkasveja, mutta mustapeukaloni tahtoo koitua kasvien kohtaloksi. Tappaamisessa sain pistokkaan anopin kielestä, tämä on kuulemma sellainen kasvi, että jos saa tapettua, voi siirtyä seuraavaksi tekokukkiin. Katsotaan miten käy ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti