lauantai 3. elokuuta 2013

Hullutus vai hulluus?Kesäyön hullutuksen kanssa oli jo käydä huonosti. Sitten iski joku, ehkä se hulluus, ja piti tarttua sisulla puikkoihin. Viikonloppuna sain hyvän vaihteen päälle ja ma-ke käytännössä kävin töissä ja kotiin tultua neuloin (välillä pienellä ruokatauolla), yöunta ehti kertyä ehkä sellaiset 6 tuntia per yö. Neulonnan seuralaisina ehtivät olla niin Les Miseravles (uusin elokuvaversio) Kuin taivas repeää, Taivas sinivalkoinen kuin melkein 2 tuotantokautta Hovimäkeä (tv-sarjoja kaikki kolme.

Viimeisen kyh-työn viimeisen kerroksen viimeisen silmukan päättelin 31.7. klo 23.45, eli aikaa jäi hurjat 15 minuuttia. Toki huivia ei ole kasteltu, bloggaus puuttuu ja langanpätkiä on jäljellä, mutta se on kuitenkin valmis! Loppuosan töistä on vain surkeahko yökuva. Kunhan tästä tokenen, punnitsen vielä näiden neuleiden painon (haluan tietää miten paljon lankaa kului painollisesti mitattuna kyh-töihin) ja yritän ottaa parempia kuvia. Eilen ja tänään olen hoitanut kodinhoidollisia puuhia, jotka ovat tulleet laiminlyödyiksi työn, flunssan ja hullun neulomisen vuoksi. Seuraavan kerran aion tarttua puikkoihin vasta ensi viikolla, kädet on nimittäin vieläkin kipeät neulemaratonista. Luvattujen hellepäivien ohella elättelen toiveista syksystä; paitsi että yöt ovat jo pimeitä, bongasin tänään jokavuotisen, syksyisin tapahtuvan etana-invaasion alkaneen roskis-katoksessa.

Nyt aion heittäytyä lukemaan ensin uutta ja sitten jotain nostalgista. Luin eräästä kirjablogista, että Tuija Lehtisen uusimmassa nuortenkirjassa Rebekka – Tuulimyllyjä ja tulppaaneja vilahtaa jo 1990 julkaistun Vaniljasyndrooman Milli ja Otto. Vaniljasyndrooma on Mun ystävä Rufus –kirjan ohella ehdoton suosikkini Lehtisen nuortenkirjoista ja kun uusin Rebekka sattui kävelemään vastaan kirjaston nuortenosaston uutuus-hyllystä, piti sitten tarttua siihen. Rebekka-sarjaa en olekaan lukenut sillä en pitänyt kovinkaan paljon edellisestä Laura-sarjasta ja Rebekka-sarjan alussa päähenkilö taisi olla vielä Lauraakin nuorempi. Lehtisellä on tapana tehdä aika paljonkin näitä vierailuita, joissa toisen kirjan henkilöt hyppäävät toiseen tarinaan. Saa nähdä, olenko samoilla linjoilla kirjailijan kanssa. Vähän tuntuu siltä, että perään pitää ehkä lukea sitten se Vaniljasyndrooma ;)

6 kommenttia:

 1. Kun taivas repeää ja Taivas sinivalkoinen oli minusta tosi hienoja sarjoja kun tulivat tv:stä.

  Lehtisellä on ihan hauska tuo tapa kierrättää hahmoja. Muistan paristakin aikuisille suunnatusta kirjasta sen. Lumiruususta ehkä, tai ehkä Lumiruusun hahmo oli jossain myöhemmässä kirjassa. Nyt mullakin alkoi tehdä mieli lukea Lehtisen kirjoja :) kerro sitten mitä pidät, olisi kiinnostavaa kuulla miltä nuortenkirja tuntuu aikuisena luettuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listasin yhtenä päivä Lehtisen kierrätyksiä ja listastahan jäi uupumaan Luminruusu (ja varmaan myös paljon muitakin). Lumiruusu vilahtaa ainakin kirjassa Mikaelan enkelit. Mikaelan vastaperustettu mainostoimisto suunnittelee Lumiruusulle mainoskamppanjaa, mutta joku vetää välistä samantyyppisellä suunnitelmalla ja kirjassa selvitelläänkin kuka vuotaa tietoja ja pelaa omaan pussiin.

   - Mirkan ja Masan Masa tai siinä vaiheessa jo Riina tekee vierailun kirjassa Kundi kesätukkainen
   - Kundi kesätukkaisen päähenkilö Maarit vierailee kirjassa Asfalttisoturi ja puolestaan Asfalttisoturin päähenkilöpoika (nimi unohtunut) tekee visiitin Kundi kesätukkainen -kirjaan, hän on se koiran kanssa kulkeva ja rullaluisteleva poika, johon Maarit törmää hassuissa tilanteissa. Sara-sarjan Sara tekee ensiesiintymisensä Asfalttisoturissa ja Sara@grazymail.com alkaa käytännössä siitä, mihin Saran tarina Asfalttisoturissa päättyy. Sara-sarjassa vilahtaa jossain vaiheessa Asfalttisoturin hahmoja
   - ei varsinaisesti vierailu, mutta Sara-sarjan Sara näkyy yhdessä tarinassa kirjassa Kundi kuin kameleontti ja muita kertomuksia, tarina sijoittuu Sara -sarjan kolmannen kirjan jälkeen, novellia lukiessa tuli vähän sellainen olo, että sen piti päättää Saran tarina, mutta myöhemmin ilmestyi vielä Missä olet Sara
   - Poika Nimeltä Iines -kirjan outo sukulaispariskunta (miehen nimi Henry tai Henrik?) ja Sara -sarjan oudot sukalaiset Oilimaija ja Kyösti ovat yhtä aikaa turisteina Ruusumadonna -kirjassa, jossa kirjan päähenkilö toimii osa-aikaisena turistioppaana
   - kirjoissa Poika nimeltä Iines, www.liisanblogi.fi, Mopo ja Traktori esiintyy samoja henkilöitä
   - Jos en väärin muista joko Ruusumadonna tai Ruutukuningatar -kirjasta (tai molemmista) löytyy Rafaelin enkeli ja Mikaelan enkeli-kirjoissa ollut ikääntynyt laulaja Lilian King
   - kirjan Särkyneiden sydänten hotelli päähenkilö kustannustoimittaja vierailee myös jossain kirjassa, olisiko Ruutukuningatteressa, taisi olla runoilevan jalkapalloilijan kustannustoimittaja; Särkyneiden sydänten hotellin varsin kummallinen pieni hotelli on myös mukana tässä toisessa kirjassa
   - lisäksi muistelen, että joku Mirkka ja Masa -sarjan henkilö olisi vilahtanut Laura -sarjassa

   Poista
 2. Kiitos Rebekka-vinkistä. En ole lukenut yhtään Rebekka-kirjaa, mutta uusin pitänee lukea Millin ja Oton vuoksi. Vaniljasyndrooman taisin lukea viimeksi viime kesänä.

  VastaaPoista
 3. Poika nimeltä Iines -kirjassa esiintyy myös RIP-kirjan Nikita, jos kohta hänen siskonsa on siinä suuremmassa osassa.
  Enpä tiennytkään, että hahmokierrätystä on myös Lehtisen aikuisten kirjoissa, ja vielä sekaisin nuortenkirjojen kanssa. Ihan hauska!
  -Kemppu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpäs on! Muisti palailee pätkittäin. Samassa kirjassa R.I.P.:n Saska käy heittämässä keikan Saskatchewan bändinsä kanssa, samalla mainitaan myös Emma (ja bändi on sovittanut vanhan Oi Emma, Emma kappaleen uudeksi). Saska myös kertoo Hassen kuulumiset Nikitalle. Näitähän on tosi paljon näitä hyppäyksiä.

   Poista