torstai 15. elokuuta 2013

Hyvää uutta vuotta!
Olen ehtinyt kuluttaa elämäni aikana aika pitkän aikaa ”koulun penkkiä”.  Ensin tuli käytyä varsin pitkä koulutusputki ja sitten ammatiksikin tuli jotain koulutukseen liittyvää. Tästä syystä minun uusi vuosi ei suinkaan ala 1.1., vaan se alkaa aina elokuussa. Ja vuoden aluksi pitää ehdottomasti käydä ostamassa uusi kalenteri (pinkki!), uusi reppu, uusia kyniä jne. Uuden vuoden kynnyksellä on muutenkin syytä riemuita, sillä ihan kohta, nurkan takana, odottaa syksy! Viimeiset päivät ovat olleet jo lupaavan syksyisiä.Työt alkoivat jo pari viikkoa sitten, mutta varsinainen hulina alkoi tällä viikolla. Kyhin loppuraporttikin on tekemättä, mutta jospa sen ehtisi ennen sukkasadon alkua.

Neulomista on tullut tehtyä varsin hitaalla ja laiskalla tahdilla. Tähän blogipostaukseen pääsikin mukaan jotain muuta puuhasteltua, nimittäin askarreltu liitutaulu. Olin kesällä töissä leirillä ja leiriläisten kanssa askarreltiin moisia vanhoista puutarjottimista. En ole aikaisemmin kokeillut liitutaulumaalia, mutta hyvin toimi. En tiedä imikö vanha puutarjotin maalia, vai pitääkö kerroksia olla useampia, mutta tarjottimia sai maalata 3-4 kerrosta, että pinta pettyi kunnolla. Tarjottimen takapuoli on maalattu akryylimaalilla. Leiriläisten tarjottimiin tehtiin koristuksen liimalla reunoille tarroja ja tarrat kiinnitettiin Decoupage-lakalla, liidun kiinnittämistä varten punottiin naru, joka liimattiin tarjottimeen kuumaliimapistoolilla. Oma liitutauluni on sitten vähän pelkistetympi versio. Kiva kirjoitus- ja muistiinpano –taulu, nyt kun vielä keksisi, miten sen saisi ripustettua seinälle ;)

4 kommenttia:

 1. Onpa kiva taulu! Ja tuolla kalenterilla kelpaa aloittaa uusi vuosi. :)

  Minullakin on nykyään sama tyyli kuin blogissasi: yhdistin kirjaharrastuksen ja käsityöt. Aloin nimittäin kuunnella virkatessa äänikirjoja. Olen lukenut viimeiset kymmenen vuotta aika harvakseltaan, niin että tämä oli ihan tervetullut piristysruiske.

  Ainoa ongelma on tähän mennessä se, että vetävän äänikirjan kuuntelemista ei millään malttaisi lopettaa, vaan pakko on lopettaa virkkaaminen ennen kuin koukun terävä pää pahoinpitelee etusormeni aivan totaalisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sun blogi muuten Blogilistalla? Olis kiva jos vois sitä kautta seurata, milloin päivität.

   Poista
  2. Minä tykkään kuunnella äänikirjoja muun puuhailun ohella, hyvää taustaa tiskaamiselle, siivoamiselle ja pyykin ripustamiselle. Jotenkin en oikein osaa kuunnella samalla kun neulon, silloin tulee mieluummin katsottua joko telkkaria/dvd:tä tai sitten oltua ilman taustamelua, jos malli vaatii keskittymistä.

   Blogilista on minulle ihan uusi juttu, mutta pitää käydä tekemässä tunnukset jahka on vähän virkeämmät aivot :D

   Poista
  3. No nyt löytyy myös blogilistalta...

   Poista