sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kesken

Syyskuu on ollut varsin kiireistä aikaa. Paljon on tullut touhuttua, varsinkin työrintamalla, mutta tuntuu, että kaikki on jotenkin kesken. Pidän syksystä, mutta edelleenkään ei tunnu kovin syksyiseltä pitkän lämpimän kauden vuoksi, mutta onneksi nyt näkyy jo ruskaa, pimeneviä iltoja ja myös tuntuu välillä viileältä. Sukkasatoon olen aloittanut kolmet sukat - kaikki on kesken. Olen myös lukenut, mutta useampi kirja on kesken. Kesken on myös eräs pieni kirjasarja, jota kuuntelen librivox.org:in kautta. Työasiatkin ovat vähän kesken, joten hyvän viikonlopun päätteeksi piti istahtaa hetkeksi vielä työasioiden pariin, pitäähän sitä orientoitua uuteen viikkoon.

Viikonloppu oli todellakin hyvä, sillä lauantaina kokoonnuimme parinkymmenen kehrääjän ja neulojan joukolla hienoihin maisemiin Jakokosen Tähtikalliolle. Paitsi että oli koko päivä aikaa neuloa, sai nauttia herkuista ja langoista, sai myös nauttia loistavasta seurasta. Ja tarttuihan sieltä hieman tuomisia myös kotiin.



Viikonloppuna piti myös tuottaa vähän valoa pimeään kaivamalla esiin kynttiläntekovälineitä. Ihan kaikki eivät jää omaan käyttöön, siksi värimaailma oli toiveen mukaisesti valkoista ja violettia, eipä silti, itsekkin pidän nimenomaan violetista. Käytössä oli sekä pelkkää parafiinia (kynttilä näyttää palaessaan läpikuultavalta), valmista kynttilämassaa (steariini + parafiini) sekä vähän kalliimpaa marmoirointi kynttilämassaa. Värit ja pinnat eivät ihan näy kuvassa, mutta marmorointimassalla saa samaa efektiä kuin kaupan marmorikynttilöissä on. Ja jos itsetehty kynttilä on tehty parafiinista tai tuosta marmorointimassasta, sen saa poltettaessa aukeamaan ihan samanlaiseksi "kukaksi" kuin vastaavat kaupan kynttilät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti